💬
2 yıl önce Hava tarafından gönderildi.
Algoritma eğitimleri hep 101 seviyesinde kalıyor. Komplex algoritmalar görünce hiçbir şey yapamaz durumda oluyoruz. Bu durumun üstesinden nasıl gelebiliriz
+ 16
💬
2 yıl önce anonim tarafından gönderildi.
Programlama dilini biliyorum, yapıları ve konuyu anlıyorum ama bir proje üretmek istediğim zaman, ne yapmak istediğim kafamda şekillense bile projenin adımlarını, nerede hangi işlemi yapacağımı, nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Bu da motivasyon olarak beni kötü etkiliyor. Kendimi nasıl geliştirebilirim. Teşekkürler.
+ 13
💬
2 yıl önce Seda tarafından gönderildi.
Hocam merhabalar, yapmak istediğim işin algoritmasını kafamda ve haliyle kodda kurmakta çok zorluk çekiyorum. Birisine sorup çözümü dinlediğimde anlıyorum "böyle miymiş" diyorum ancak dediğim gibi ilk başta böyle bir sorunum var. Algoritma sorularının olduğu sitlerdeki soruları çözüp pratik yapmaya çalışıyorum ancak orda da aynı sorunu yaşıyorum hatta yapamadıkça daha demorilize oluyorum. Sıralama algoritmalarının ise çoğunu anlamıyorum. Özellikle Merge ve Heap sort. Bu konuda birçok örnek kod var fakat kodları ne kadar incelesem de bir türlü anlayamadım. :(((
+ 5
💬
2 yıl önce Emine Betül Erdoğan tarafından gönderildi.
Hocam okulda algoritma yapılarını öğreniyoruz ama bunları nasıl etkin kullanacağımız konusu biraz havada kalıyor. Bunun üstesinden pratik yaparak mı geliriz yoksa öncesinde öğrenmemiz gereken başka konseptler var mıdır?
+ 4
💬
2 yıl önce Emre tarafından gönderildi.
Bir dilin temel algoritma yapılarını öğrendikten sonra kendi alanımıza geçip oradaki algoritmalara ve konulara yönelmek mi daha mantıklı yoksa o dildeki daha zor algoritmalara girişmek mi mantıklı ?
+ 0
💬
2 yıl önce Merve tarafından gönderildi.
Kod yazarken çok yavaş düşünüyorum. Arkadaşlarıma göre daha yavaş ilerliyor, konuları daha yavaş kavrıyorum. Bu benim şevkimi çok kırıyor açıkçası. Düşünce tarzım sözele daha yatkın. Bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim?
+ 3
💬
2 yıl önce anonim tarafından gönderildi.
Kodlarım çok yavaş çalışıyor. Yaptığım işi googleyınca aynı işi yapan kodları aldığımda 2-3 kat hızlı çalışıyorlar. Fakat kendim göremiyorum neden benim kurduğum algoritma kötü. Bu konuda nasıl pratikler yapmalıyız?
+ 0
💬
2 yıl önce anonim tarafından gönderildi.
hocam kurduğumuz algoritmayı daha verimli hale getirmek için sizce düşünce şeklimizi nasıl değiştirmeliyiz . Birde okunabilirlik mi daha önemli yoksa algoritmanın çalışası mı ? Teşekkürler.
+ 3
💬
2 yıl önce Seda tarafından gönderildi.
Hocam merhabalar, çevremde bilen kime sorsam; "algoritmik düşünmemi nasıl geliştiririm, sınav sorularını veya mülakat sorularını nasıl çözebilirim diye", bol bol pratik yap, HackerRank-LeetCode-Hackerearth gibi sitelerdeki soruları çöz (algoritmayı kafada kursam bile en ufak bir hatayı kabul etmiyor çözüm olarak. Hatayı bulamayınca "easy" soruları bile geçemiyorum.) gibi cevaplar alıyorum. Yapamadığım bir şeyi nasıl yapacağımı öğrenmeden nasıl yapabilirim gerçekten bilmiyorum. Sizin tavsiyeleriniz nedir? Aslında bugün Udemy' deki kursunuzu inceledim ve "Ah Seda ahhh, niye yapamadığın halde algoritma derslerine bakmadın, hele de bu kursu nasıl göremedin" dedim ama...
+ 0
💬
2 yıl önce arman tarafından gönderildi.
algoritma öğrenme ve pratik yapma konusunda farklı seviyelere göre önerebileceğiniz kaynaklar(kitap, web sitesi, roadmap) nelerdir? (ingilizce veya türkçe)
+ 0
💬
2 yıl önce Mehmetcan tarafından gönderildi.
Merhabalar, Video ve farklı kaynaklar izliyorum, gördüğüm kodları genellikle anlayabiliyorum ama kod yazma kısmına gelince takılıp kalıyorum. Fikirleriniz çok değerli, bir önereni de bulunursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
+ 2
💬
2 yıl önce Semra tarafından gönderildi.
Algoritma oluştururken temel olarak baz alacağımız şey ne olmalı, nereden başlamalıyız? Teşekkürler.
+ 0
💬
2 yıl önce umut tarafından gönderildi.
Hocam programlama temeline sahip olup ama hackerrank ve leetcode'da ki algoritmaları çözerken zorlanan arkadaşlara ne tavsiye edersiniz ? Bu becerimizi nasıl geliştirebiliriz.
+ 0
💬
2 yıl önce anonim tarafından gönderildi.
searching,sorting veya dynamic programming algoritmalarının üzreinde duracak mıyız?
+ 1